I Turniej Szachowy o tytuł Mistrza ZSP w Kamionce Wielkiej
"Stałem się mistrzem z dwóch powodów: poszukiwanie prawdy i chęć do walki. Jako mały chłopiec zdałem sobie sprawę z tego, że mam talent szachowy. Już wtedy czułem wewnętrzną potrzebę, nieodparty pociąg do szachów. Przy pomocy szachów ukształtowałem swój charakter. Szachy przede wszystkim uczą obiektywizmu. Można zostać wielkim szachowym mistrzem, ale tylko wtedy, gdy poznajemy swoje błędy i słabe strony. Zupełnie jak w życiu”. - Aleksander Alechin
Wyniki turnieju:
1. Morański Piotr 2. Pazgan Łukasz 3. Rumin Jakub 4. Tokarczyk Filip 5. Marszałek Anita 6. Michalik Alexandra 7. Ziobrowska Amelia 8. Kowalski Piotr 9. Kościółek Karolina 10. Frączek Wiktor 11. Baran Izabela 12. Ogórek Barbara 13. Michalik Maxymilian 14. Ciągło Szymon 15. Słaby Rafał 16. Tokarz Nikodem 17. Morański Mateusz |
18. Kwaśny Paweł 19. Szmyd Radosław 20. Chruślicki Witold 21. Kruczek Filip 22. Kiełbasa Cyprian 23. Kocemba Mateusz 24. Surma Hubert 25. Kumurkiewicz Przemysław 26. Lelito Sebastian 27. Młotkowski Mikołaj 28. Trojan Oskar 29. Krupa Milena 30. Michalik Filip 31. Basiaga Julia 32. Dobosz Oliwia 33. Kowalski Jakub 34. Potoniec Szymon 35. Kowalik Mateusz |
GRATULUJEMY